luni, 24 februarie 2014

Text argumentativ despre valoarea banului

      Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre valoarea banului.


      A existat întotdeauna o "morală" a valorilor şi a mijloacelor prin care se poate accede la aceste valori. Banii au fost consideraţi dintotdeauna mijloace. Oamenii pentru care banii au devenit o valoare în sine au fost "taxaţi" de societate, care a ţinut în acest fel nu doar să-şi conserve valorile, dar şi să "amendeze" orice comportament care nu coincidea cu normele sale.
      În primul rând, consider că pentru orice societate, indiferent de gradul de civilizaţie pe care l-a atins, valorile au reprezentat întotdeauna o adevărată busolă după care membrii săi şi-au putut ghida existenţa. Civilizaţia occidentală s-a ghidat timp de secole după valorile Antichităţii: Adevărul, Binele, Frumosul şi Sacrul. La acestea s-au adăugat apoi valorile epocii moderne, Libertatea, Egalitatea şi Legalitatea.
      În al doilea rând, banii reprezintă mijloace prin care se poate accede la oricare dintre valorile mai sus amintite. Atunci când părăsesc acest statut şi devin ei înşişi o valoare după care omul se ghidează, este denaturat şi statutul celorlalte valori, sau chiar încălcat. Iar acest lucru contravine cu ceea ce societatea, tacit sau în scris, consideră a fi corect sau cinstit.
      În concluzie, consider că trecerea banului de la statutul de mijloc la cel de valoare nu este ea însăşi una cinstită. O astfel de "convertire" nu poate decât să denatureze lucrurile cu adevărat importante în viaţă, iar adepţii unei astfel de poziţii sunt departe de a putea fi consideraţi cinstiţi.

9 comentarii:

  1. as dori s eu un test argumentativ despre greseala ca forma necesara in acumularea experientelor de viata

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,foarte bune textele tale. Daca se poate sa faci si despre: politete,onoare,responsabilitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna as dori si eu un text argumentativ pornind de la afirmatia incetaza sa fii cine erai si transformate in cine esti . multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,as dori si eu un text argumentativ despre valoarea morala in societatea moderna. Urgent!!! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna as dori si eu un text argumentativ despre importanta banilor in viata oamenilor. Urgent!!! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunteti atat de inculti incat sa nu puteti dezvolta o mica fraza? Foarte multe texte argumentative sau mai bine spus fraze de la care plecati, sunt exemple din viata fiecarei persoane. Sincer cred ca fiecare dintre voi aveti probleme in familie cu banii sau in viata cu iubirea si altele... Este simplu...

    RăspundețiȘtergere
  7. o argumentare pentru importanta descoperirilor stiintifice

    RăspundețiȘtergere