vineri, 17 mai 2013

Text argumentativ despre dragoste

      Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre dragoste.


      După părerea mea, dragostea reprezintă unul dintre cele mai de preţ sentimente pe care le poate manifesta o fiinţă umană. Dragostea este un sentiment de afecţiune faţă de o persoană de sex opus sau faţă de un obiect la care ţinem foarte mult, având o încărcătură sentimentală deosebită.
      Din punctul meu de vedere, acest sentiment de dragoste poate fi, în primul rând, spontan, imprevizibil sau fără noimă. În al doilea rând, sentimentul de dragoste se poate manifesta în timp, acesta amplificându-se pe parcurs.
      Uneori, manifestarea sentimentului de dragoste este împiedicată de anumite prejudecăţi, cum ar fi: sociale, rasiale, religioase sau de altă natură. Spre exemplu, în tragedia Romeo şi Julieta, scrisă de William Shakespeare, se ajunge la un final tragic, pornind de la o pasiune înflăcărată ce încalcă regulile sociale.
      În concluzie, dragostea poate fi privită ca o pasiune apărută din senin sau ca un sentiment complet raţional, dezvoltat, progresiv, în timp.

6 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. salut, imi poti spune care sunt aia ?

   Ștergere
  2. Se referea la conectori logici,adica la elementele introductive, cum ari fi: "in opinia mea...", "in primul rand...", "in al doilea rand...", "in concluzie...". In text nu apar "in primul rand" si "in al doilea rand" si nu si-a dat seama. Dar poate sa faca el o modificare.

   Ștergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 3. as dori un text argumentativ despre efemeritatea vietii

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu nu mai stiu ce da zic ca tot ce era de zis s-a zis

  RăspundețiȘtergere