luni, 29 aprilie 2013

Text argumentativ despre rolul familiei în conturarea personalităţii

      Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre rolul familiei în conturarea personalităţii.


      După părerea mea, familia are un rol extrem de important în conturarea personalităţii, deoarece fiecare dintre noi alegem un model de urmat din cadrul familiei noastre.
      În primul rând, familia este una din cele mai vechi forme de comunitate umană, ce asigură menţinerea continuităţii biologice şi culturale a societăţii, satisfacerea nevoilor personale, asigurând sentimentul siguranţei, iar rolul acesteia nu se mai poate rezuma doar la asigurarea condiţiilor de viaţă pentru copil şi la supravegherea acestuia, ci trebuie văzută ca primul factor în educaţia şi instrucţia copilului.
      În al doilea rând, familia este prima şcoală a copilului, iar contribuţia pe care o are poate favoriza sau îngreuna activitatea şcolii. Astfel, familia îi dă copilului primele informaţii despre lumea înconjurătoare, primele norme şi reguli de conduită, dar şi mediul propice necesar satisfacerii trebuinţelor şi dorinţelor sale.
      În concluzie, putem admite că familia are un rol important în conturarea personalităţii, având în vedere faptul că educaţia oferită de familie reprezintă factorul principal în dezvoltarea copilului.

9 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Un text de tip argumentativ despre relatia dintre constrangerile sociale si trasaturile de carater individuale ,in dobandirea libertatii ,pornind de la
    ideile sugerate de afirmatia lui Ioan Slavici:In stapanirea [...]de sine consta vietuirea morala si libertatea vointiei omenesti...

    RăspundeţiȘtergere