vineri, 21 februarie 2014

Text argumentativ despre cheia reuşitei în viaţă

      Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre cheia reuşitei în viaţă.


      În opinia mea, cheia reuşitei în viaţă este chiar aceea indicată în proverbul Cu curaj şi cu silinţă izbuteşti la orice te îndeletniceşti. Iar cel mai important lucru cu care ar trebui să ne îndeletnicim cred că ar fi propria evoluţie.
      În primul rând, curajul este necesar pentru a ne depăşi propriile limite asumate de obicei în urma unor false păreri sau a presiunii opiniei colective. Putem să ne subevaluăm valoarea doar pentru că oameni care ne cunosc prea puţin sau deloc au emis cândva asemenea păreri. De aceea, curaj are cel care poate acţiona în alt fel decât a fost "programat" de părerile unora, depăşindu-se astfel pe sine însuşi.
      Pe de altă parte, a avea curaj doar o singură dată, fără perseverenţă sau "silinţă", cum spune proverbul, poate deveni un act gratuit şi, în consecinţă, inutil. Orice "îndeletnicire", orice activitate necesită exerciţiu şi perseverenţă pentru a izbândi. Iar propria evoluţie şi desăvârşire necesită mai multă perseverenţă, pentru că sunt destul tentaţiile care ne pot îndepărta de această cale.
      Aşadar, fie că îndeletnicirea noastră este una "obişnuită", precum scrierea unei teme, pregătirea pentru un examen, pentru un concurs sportiv, fie că este vorba de propria evoluţie, este nevoie de "curaj şi silinţă", ele fiind ingredientele principale necesare reuşitei în viaţă.

Un comentariu:

  1. Un text argumentativ despre evolutia omulu in societate cu referire la 2 opere ion si moara cu noroc

    RăspundețiȘtergere