vineri, 21 februarie 2014

Text argumentativ despre performanţă

      Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre performanţă.


      În opinia mea, a obţine faima este mai puţin dificil decât a o păstra. Adevărata performanţă este să păstrezi faima dobândită, nu doar s-o obţii.
      În primul rând, cei care au dobândit recunoaşterea publică sunt datori să-şi reînnoiască afirmarea. De exemplu, sportivii care au câştigat un concurs trebuie să confirme în competiţiile ulterioare că nu a fost o întâmplare şi, pe cât posibil, să-şi depăşească propria performanţă. Iar asta presupune muncă, disciplină şi renunţare la comodităţi.
      În al doilea rând, cei faimoşi odinioară se pierd în uitare dacă nu "se reinventează mereu". Acesta este cazul artiştilor, creatorilor, în general. Astfel, un poet ca Tudor Arghezi nu s-a mulţumit cu succesul obţinut cu volumul de debut Cuvinte potrivite sau Liviu Rebreanu, cu debutul de excepţie reprezentat de Ion. Ei au căutat, de la o etapă de creaţie la alta, de la o vârstă artistică la alta, să găsească alte teme, alte formule artistice, alte surse de inspiraţie, care să le confirme originalitatea şi valoarea.
      Aşadar, asemenea scriitori de talent sau sportivi, oameni de ştiinţă, actori etc. sunt dintre cei care au curăţat faima de rugină prin munca de fiecare zi, adjudecându-şi adevărata performanţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu