luni, 23 decembrie 2013

Text argumentativ despre modestie

      Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre modestie, pornind de la ideea identificată/ ideile identificate în următoarea afirmaţie: Gesturile frumoase se fac pe ascuns, nu te lauzi mereu cu ele (Anton Holban).


      Consider că afirmaţia lui Anton Holban, potrivit căreia Gesturile frumoase se fac pe ascuns, nu te lauzi mereu cu ele este adevărată şi îmi voi susţine punctul de vedere în rândurile de mai jos.
      Eu cred că acela care se laudă cu gesturile frumoase pe care le face este lipsit de modestie. Lauda anulează nobleţea şi frumuseţea unui gest, aşa cum se întâmplă în cazul persoanelor publice, care fac gesturi caritabile doar pentru a se mândri cu acestea.
      Oamenii cu adevărat nobili fac gesturi frumoase doar pe ascuns şi, din jenă, timiditate sau delicateţe sufletească, nu şi le dezvăluie semenilor. Un exemplu în acest sens este Darcy, protagonistul celui mai cunoscut roman al scriitoarei engleze Jane Austen, Mândrie şi prejudecată. Darcy are o contribuţie însemnată la restabilirea onoarei surorii lui Elisabeth Benett, fata de care era îndrăgostit, fără a dezvălui nimănui acest lucru.
      Aşadar, sunt de părere că exemplele de mai sus susţin suficient afirmaţia lui Anton Holban, conform căreia Gesturile frumoase se fac pe ascuns, nu te lauzi mereu cu ele.


     

4 comentarii:

  1. Vreau si eu,daca se poate,un text argumentativ cu tema "aspiratia catre succes".Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre libertate pornind de la afirmația: ,,A fi liber este a fi ascultător imperativelor morale și ideale. A fi neliber este a fi ascultător cerințelor biologice." ( Constantin Rădulescu Motru)

    RăspundețiȘtergere
  3. Un text argumentativ despre rolul încrederii în ceilalți pentru reușita unui proiect în echipa

    RăspundețiȘtergere
  4. Redactează un text de 150 -300 de cuv in care sa arg daca folclorul este o sursa de inspiratie pentru literatură

    RăspundețiȘtergere