vineri, 17 mai 2013

Text argumentativ despre adevăr

      Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre adevăr, pornind de la ideea identificată/ ideile identificate în următoarea afirmaţie: Fără a folosi bine libertatea, nimeni nu poate spori în cunoaşterea adevărului (Vasile Someşanul).


      Adevărul a fost considerat încă din cele mai vechi timpuri, drept una dintre cele mai importante valori absolute. Reprezentând un mijloc prin care omul îşi manifestă libertatea, adevărul este definit drept o concordanţă între cunoştinţele noastre şi realitatea obiectivă.
      Din punctul meu de vedere, adevărul se află într-o relaţie strânsă cu libertatea, o relaţie caracterizată prin interdependenţă.
      În primul rând, libertatea însăşi nu poate fi disociată de adevăr şi de bine, căci altfel s-ar transforma în anarhie.
      În al doilea rând, adevărul este o formă de manifestare a libertăţii individului, însă nu adevărul său individual, ci acela negociat cu pluritatea de adevăruri care constituie norma legală şi cea morală.
      În concluzie, adevărul poate fi văzut ca o modalitate de manifestare a libertăţii omului, dar numai şi numai dacă e unul negociat, raportat la adevărul colectivităţii.

5 comentarii:

 1. ce e prostia asta nici macar nu sunt dezvoltate argumentele...

  RăspundețiȘtergere
 2. Cam seci eseurile, argumente scurte, aruncate 'ca sa fie'.
  Insa ai un plus pentru limbajul elevat.

  RăspundețiȘtergere
 3. Poate fi doar o idee de plecare in caz ca duci lipsa de inspiratie. Eu insa m.am inspirat din cateva versuri de la Parazitii

  RăspundețiȘtergere